Alles

Geef een feestje voor je vrienden

Het spel begint als je voor straf de kelder onder je school moet schoonmaken. Als je daar eenmaal mee klaar bent, bedenk je dat deze kelder eigenlijk een hele toffe locatie is om een feest te geven.
Je gebruikt een oude deur op kratten als bar, je koopt een paar drankjes, zet muziek neer en nodigt je vrienden uit.

In je scherm zie je 3 hoofd onderdelen: het hoofdmenu, je mobiele telefoon, shop in het midden.

Als je verder de kelder inkijkt, zie je jezelf lopen (onder het pijltje naar beneden) en je ziet de bar staan.
De tijd tikt steeds door. Overdag kun je de ruimte verder inrichten met nieuwe meubels, een likje verf of posters en lampen. En als het avond is, ontvang je bezoekers en geef je een feestje.

Avatar screen

Het Hoofdmenu

In het hoofdmenu vind je de belangrijkste informatie over het spel. Zo kun je zien hoeveel geld je nog op je rekening hebt staan en hoeveel rekenpunten je inmiddels bij elkaar verzameld hebt.

Geld

Met geld kun je spullen kopen in de Shop .. Je verdient geld door drankjes te verkopen. Nadat je eerst drankjes hebt ingekocht in de shop zet je deze in je bar of in het voorraadhok. Vervolgens stel je de prijs in voor de drankjes via het prijzenscherm. Je bezoekers zullen automatisch drankjes gaan kopen als ze dorst hebben. Mits je ze niet te duur hebt gemaakt natuurlijk. Je kunt ook geld verdienen door rekenpunten te verkopen.

Rekenpunten

Je verdient rekenpunten door de "challenges" te spelen. Challenges zijn rekenoefeningen die je kunt vinden door op de verschillende objecten te klikken. Als de knop "speel challenge" verschijnt, dan kun je daar een spel spelen en punten verdienen. Soms verschijnt er ook een kroontje bij een meubelstuk, er zijn dan extra punten te verdienen.

Rekenpunten kun je inwisselen voor ervaringspunten. Hoe meer ervaring je op een bepaald gebied hebt, des te meer spullen je kunt kopen in de shop. Dus een uitgebreide DJ draaitafel komt pas beschikbaar als je daarvoor voldoende ervaring bij elkaar hebt gesprokkeld. Ook voor het kopen van dingen in de shop krijg je ervaring. Sommige spullen in de shop kosten naast geld ook extra rekenpunten. Ten slotte kun je rekenpunten ook verkopen. Dus als je krap bij kas zit, kun je altijd wat rekenoefeningen gaan doen om extra rekenpunten te verdienen en deze verkopen.

Je niveau

In het midden van het scherm vind je je huidige niveau. Je begint als dropout en je werkt je een weg naar boven. Iedere keer als je een missie met succes afrondt, krijg je een medaille. Iedere keer als je drie medailles hebt gescoord, ga je een niveau omhoog.

Het menu

Rechtsonder je 'pasfoto' vind je het menu. Hier kun je de verschillende onderdelen van het spel bekijken. Met de klok mee vind je; Muziek aan/uit, je tussenstand, je medewerkers en artiesten, drank en entree prijzen en de spelopties. In het midden zit de 'start/stop feest' knop. Als de klok in het laatste kwartier staat, kun je je feest starten of stoppen. Anders niet. De uitleg van de anderere onderdelen vind je hieronder.

De klok

Op de klok kun je zien wanneer het volgende feestje begint, of wanneer het feest eindigt. Overdag heb je tijd om je club verder in te richten en spullen te kopen. ‘sAvonds is het tijd voor een feestje. Als de wijzer in het laatste kwartier staat, kun je je feest stoppen of beginnen door op het ballonnenknopje te drukken in het midden van het hoofdmenu.

Ipad

De mobiele telefoon

De mobiele telefoon is je verbinding met de rest van de wereld binnen one2count. Je vindt er berichten in, doelen, een kaart en je kunt er zelfs foto's mee maken.

De telefoon staat altijd linksonder in beeld met de laatste informatie over je missie. Als je er op klikt dan verschijnt hij groter in beeld en kun je verschillende informatie vinden.

Berichten

In je berichten vind je de laatste emailtjes van mensen voor wie, of met wie je een feest geeft. Vaak wordt er in het mailtje ook een lijstje met 'doelen' gegeven, waardoor je precies kunt zien wat je moet doen in een missie. Deze doelen kun je ook altijd terugvinden in de 'doelen'-app.

Camera

Met de camera kun je foto's nemen van je club en die naar je vrienden sturen.

Doelen

Je doelen-scherm is misschien wel de belangrijkste app op je telefoon. Hier kun je precies zien wat je in een missie nog moet doen en welke doelen je inmiddels hebt afgerond.

Kaart

Er zijn verschillende feestlocaties en er is een kantoor. Op de kaart kun je zien welke locaties beschikbaar zijn en je kunt, als het dag is, naar de verschillende locaties toe gaan. In het kantoor kun je flink rekenpunten verdienen, die je vervolgens uit kunt geven om je feestlocaties verder te versieren en op te waarderen.

Status bezoekers

Bezoekers

Zodra je de deur open doet, komen er bezoekers je club binnenlopen. Door op de bezoekers te klikken zie je een statusscherm verschijnen, rechtsonder in beeld. In dit statusscherm kom je meer te weten over hun behoeften en hun financiën

Bezoekers bepalen de sfeer in je club: hoe beter je voor je bezoekers zorgt, hoe leuker ze het vinden. Als een van de behoeften van je bezoeker, zoals drinken, gezelligheid of muziek, erg laag wordt, vindt de bezoeker het niet meer leuk in je club en zal hij naar huis gaan

Het is dus zaak om zo goed mogelijk voor je bezoekers te zorgen. Zorg voor voldoende drank in je bars, muziek in je radio, regeloptredens enzorg voor rust door stoelen neer te zetten

Hoe mooier je je club maakt, hoe populairder je wordt. In een populaire club komen meer bezoekers dan in een minder populaire club, en kun je dus ook meer omzet maken. Ten slotte kun je in een populaire club ook meer geld vragen voor je drankjes.

Shop

De winkel

In de shop kun je drank, meubels, apparatuur en nog meer kopen. Voor ieder product dat je koopt, moet je voldoende ervaring, geld en rekenpunten hebben. Als je iets niet kunt betalen, wordt het icoon grijs en verschijnt er een euro teken op. Als je nog niet voldoende ervaring hebt of extra rekenpunten nodig hebt, dan verschijnt er een slotje op het product.

De shop is ingedeeld in verschillende groepen of categorieën. Naar mate je verder komt en meer ervaring op doet, worden de categorieën en producten steeds uitgebreid. De categorieën komen overeen met je ervaringspunten in je tussenstand -scherm en je rekenpunten verdeel -scherm.

Soms hebben bepaalde producten in de shop een ander onderdeel nodig. Zo heeft een draaitafel voor een DJ bijvoorbeeld een paar vette boxen nodig, anders doet hij natuurlijk niks. Je vindt de aanvullende producten door op de, dan nog afgesloten, producten te klikken. Daarnaast vind je links in de voorvertoning de benodigde apparatuur, prijs en rekenpunten.

Dingen menu

Meubels, versiering en licht

Als je op 'voorwerpen', zoals de bar, een poster of een lamp klikt, verschijnt er een menu met verschillende mogelijkheden voor dat voorwerp. Zo kun je lampen aan en uit zetten, versieringen verplaatsen en stoelen verkopen.

Sleep kratje

Voorraden

Voor een goed feest is het belangrijk om voldoende drank en eten in te slaan, zodat iedereen voorzien kan worden tijdens het feest. Je slaat voorraden in door bijvoorbeeld een krat water naar de bar of het voorraadhok te slepen. Zodra je drinken selecteert, zie je een pijl verschijnen op de verschillende plekken waar je de drank kunt opslaan. Ook wordt weergegeven hoeveel er in de voorraad zit en of de extra producten er nog bij passen.

Er kan niet gesleept worden als je op een iPad of tablet speelt. Om dan drank in te slaan, klik je op het icoon van bijvoorbeeld water en daarna op de bar of het voorraadhok waarin je de drank wilt opslaan.

Prijzen

Prijzen instellen

Als je voorraden hebt ingeslagen dan verschijnen deze in je prijzenscherm. Zie ook hHet hoofdmenu om te zien hoe je dit scherm opent.

In het prijzenscherm kun je instellen hoeveel geld je vraagt voor verschillende producten. Ook zie je hoeveel je op voorraad hebt. In bijvoorbeeld een krat water zitten 12 flesjes water. In de voorbeeldafbeelding wordt ieder flesje verkocht voor € 0.17 euro. Je mag ieder bedrag invullen dat je wilt, maar als het water te duur is, zullen de bezoekers het weigeren te kopen. En uiteindelijk dorstig en chagrijnig naar huis gaan.

Als je de prijzen te laag instelt, zullen de bezoekers juichend roepen dat de prijzen vet in orde zijn en juist vrolijker worden. Dit komt de sfeer op het feest natuurlijk wel ten goede. Let wel op dat je de prijzen niet zo laag maakt dat je geen winst meer maakt op je drankjes.

Als je alles precies goed instelt, zul je merken dat je tevreden klanten hebt, die je zelfs af en toe fooi geven.

Tussenstand

Tussenstand

Al je prestaties, medailles en ervaring kun je zien in je Tussenstand scherm, zie ook het hoofdmenu om te zien hoe je dit scherm opent.

Linksboven kun je zien welke rang je nu hebt. Je begint als 'drop-out', en werkt jezelf langzaam op. Iedere rang kent drie medailles. Als je deze alle drie gehaald hebt, ga je naar het volgende niveau. Je kunt je medailles en niveaus ook in het hoofdmenu vinden. Via 'bekijk medailles' kun je al je behaalde medailles en rangen zien.
Daarnaast vind je in dit scherm je huidige banksaldo. Dit kun je ook linksboven in het Hoofdmenu vinden.
Vlak daaronder staan je huidige aantal rekenpunten, deze kun je inwisselen voor geld via de 'verkoop' knop. Je komt dan in het rekenpunten verdelen -scherm terecht waar je je rekenpunten kunt verkopen, en je ervaring kunt upgraden.

In het midden vind je alle gegevens over je club, hoeveel bezoekers er nu zijn, hoe de sfeer is, de koopkracht en hoe hot of populair je club is.

Onderaan vind je je ervaringspunten. Ten slotte kun je op de 'Ervaring Upgraden' knop drukken, om rekenpunten in te wisselen voor ervaring, je komt dan in het rekenpunten verdelen -scherm terecht.

Medewerkers en artiesten

Medewerkers en artiesten

Je kunt ook geld verdienen door rekenpunten te verkopen. Rekenpunten worden, afhankelijk van hoe populair je club is, steeds meer geld waard. Door in het Tussenstandscherm op "Verkopen" of "Ervaring Upgraden" te klikken, open je het rekenpuntenverdeelscherm.

Bovenaan vind je de verkoopknop en de wisselkoers voor je rekenpunten. Hoe populairder je club is, des te meer geld krijg je per rekenpunt. In het scherm vind je ook je huidige banksaldo.

Onder het kopje “Ervaring Upgraden” zie je de lijst met al je ervaringspunten. Je kunt je rekenpunten verdelen over deze ervaringspunten. Soms krijg je ook ervaring door de missies te volbrengen of door bepaalde dingen in de shop te kopen. Maar je kunt je ervaring altijd verder opwaarderen door er rekenpunten aan uit te geven.

DDe ervaringscategorieën komen overeen met de hoofdcategorieën in de shop en je tussenstand -scherm. tussenstandscherm. Dus als je hier meer rekenpunten aan 'apparatuur' uitgeeft, zul je merken dat je in de shop straks ook meer apparatuur kunt kopen.

Countonly button

Rekenen zonder game

Wil je alleen rekenen en liever even uit het spel stappen? Dat kan !! Klik rechtsboven in het hoofdmenu op het icoon van de spelbreker en kies een rekenspel. Alle rekenspellen zijn beschikbaar, ongeacht je voortgang in het spel. De rekenpunten die je verdient zijn beschikbaar zodra je het spel weer opstart. Een volgend spel verschijnt automatisch zodra je het juiste rekenniveau behaald hebt.

Spelopties

Spelopties

Als het spel niet meer reageert of zich raar gedraagt als je het opent, is er waarschijnlijk iets kapot gegaan. Als dat zo is, kun je een probleem melden. De knop ‘Meld een probleem’ leidt naar een nieuwe pagina met een formulier waarin je een aantal vragen worden gesteld over de vorm en aard van het probleem dat je tegenkwam.
Het is belangrijk dat je zo volledig en uitgebreid mogelijk antwoordt. De ontwikkelaars moeten jouw probleem namelijk ook kunnen zien en nabootsen om het op te kunnen lossen.
Daarnaast zal je gevraagd worden of het probleem zich voordeed tijdens het rekenen (als je sommetjes aan het maken bent dus) of in de club, als je een feest geeft en aan het inrichten bent.

Geef je mening

Als je het spel een paar weken gespeeld hebt en goed begint te kennen, vinden we het interessant om te weten wat je er van vindt. Werkt alles zoals je verwacht, ben je geen rare dingen tegengekomen en vind je het spel leuk? Door mee te doen aan de enquête kunnen we proberen om het spel steeds beter te maken en aan te passen aan jouw wensen.

Bekijk video

Deze knop opent een nieuw scherm en leidt naar de pagina die je nu aan het lezen bent. De video waarover gesproken wordt, vind je bovenaan deze pagina

Vaak gestelde vragen

Hieronder hebben we een aantal vaker voorkomende vragen op een rijtje gezet. Kijk altijd eerst in deze lijst of de oplossing voor jouw probleem ertussen staat. Als jouw vraag er niet bij zit, kun je een mailtje sturen naar info@one2count.nl .

Ik moet een box kopen voor de DJ, maar hij wordt niet unlocked

Voor de box heb je ten minste 15 ervaringspunten op 'apparatuur' nodig. Deze worden niet automatisch gegeven, maar moet je met rekenpunten zelf bij elkaar sprokkelen. Kies in het hoofdmenu voor 'tussenstand' (het knopje met het staafgrafiekje erop) en kies daarna 'ervaring upgraden'. Zorg nu dat je ervaring bij 'apparatuur' (het icoon van een boxje) op ten minste 15 punten staat.

Ik heb een iPad, kan ik daar ook one2count op spelen

one2count is nog niet geoptimaliseerd voor iPad of andere tablets, maar er kan gelukkig al wel gespeeld worden via “Puffin browser”. Kijk hier voor meer informatie over deze browser. Er zijn wel een aantal dingen die wat lastiger werken in deze browser. Er kan bijvoorbeeld niet, of moeilijk, gesleept worden. Daarom moet je vaak niet slepen maar klikken om drankjes in je bar te doen, of de meubels te verzetten. Let op dat je bij het verzetten van meubels op het groene 'schaduwtje' klikt om ze weer neer te zetten.

Kan ik ook in de clubs van mijn vrienden komen?

Multiplayer mogelijkheden zijn nog niet beschikbaar. Wel kun je alvast aan je vrienden een 'foto' of 'screenshot' van jouw club sturen. Ga daarvoor naar je mobiele telefoon en kies 'camera'. Er wordt nu een screenshot gemaakt van je club die je kunt delen met je vrienden.

Kan ik ook mijn eigen plaatjes als poster gebruiken?

Deze optie willen we wel gaan aanbieden, maar is nu nog niet beschikbaar.

Kan ik zelf meubels ontwerpen?

Deze optie willen we wel gaan aanbieden, maar is nu nog niet beschikbaar..

Kan ik zelf dansjes ontwerpen?

Deze optie willen we wel gaan aanbieden, maar is nu nog niet beschikbaar.

Hoeveel levels zijn er?

In totaal zijn er 4 ruimtes waar gespeeld kan worden: de Kelder, de Gymzaal, de Oude Kerk en de Fabriek. Deze speelruimtes worden automatisch geopend naarmate je verder in het spel komt. Ook krijg je een kantoor tot je beschikking.

Alles is kapot!

Soms gaan er dingen mis in het spel. Als je tegen iets aanloopt wat raar is, kapot is, of simpelweg niet klopt, hopen we dat je het doorgeeft zodat we het snel kunnen repareren.

Fouten en 'bugs' kunnen worden doorgegeven op www.one2count.nl/feedback .